Proposta Educativa: Teixint Ciutadania Compromesa

Què és la proposta educativa Teixint Ciutadania Compromesa?

La proposta educativa Teixint Ciutadania Compromesa ens endinsarà a l’aventura de construir projectes d’Aprenentatge Servei (ApS) per promoure una ciutadania compromesa des de l’àmbit del l’educació en el lleure.

Quan teixim anem unint fils amb agulles per tenir peces de roba que ens abriguin del fred o per fer una bossa per guardar les coses,… anem construint respostes a les nostres necessitats. De la mateixa manera, els projectes d’Aprenentatge Servei ens aporten les eines per aprendre i actuar, tot donant respostes a les necessitats reals de l’entorn i generant una transformació positiva.

En aquesta web de la proposta educativa podeu trobar-hi diferents recursos:

  • Un marc teòric sobre què són i com fer els projectes d’Aprenentatge Servei (ApS).
  • Enfocament per edats amb centres d’interès i propostes de projectes, per petits, mitjans i joves.
  • Un banc d’experiències que recull diversos projectes d’Aprenentatge i Servei i que s’anirà actualitzant amb els projectes que realitzin infants i joves.
  • Un apartat de més recursos per consultar.

Què són els projectes d’Aprenentatge i Servei?

Els projectes d’Aprenentatge i servei són projectes que:

definicio APS 3

Quines experiències d’Aprenentatge i Servei podem trobar en aquest web?

Amb l’objectiu de conèixer i visibilitzar el compromís social d’infants i joves vers les necessitats reals del territori; així com poder nodrir-nos de diferents projectes que ens inspirin per teixir-ne de nous, per millorar els que ja hem posat en pràctica o bé per iniciar-nos en l’art de teixir projectes d’Aprenentatge Servei, podeu trobar diferents experiències recollides en el Banc d’Experiències d’aquest web.

Hi trobareu experiències on han participat petits, mitjans, joves i adults; promovent un aprenentatge i servei a l’entorn ambiental, per promoure la salut o les relacions intergeneracionals, o bé la solidaritat, la cooperació i la participació ciutadana per resoldre les injustícies de l’entorn.

Aquelles que més us agradin, difoneu-les i feu-les circular per les xarxes socials perquè tothom les pugui conèixer i aprendre amb elles! I estigueu atents i atentes perquè cada 15 dies podreu consultar una nova experiència que us aportarà idees i energies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s