Experiència 46: CUSTÒDIA DEL TERRITORI 2015

El 17 i 18  i el 24 i 25 d’octubre es va dur a terme una nova edició de la Custòdia del Territori, impulsada des de la Federació Catalana de l’Esplai, a la casa de la Rectoria de La Selva. Consistia en un conjunt d’activitats, sortides, jornades lúdiques i educatives, adreçades als grups de joves, amb un format metodològic d’Aprenentatge-Servei, a través de les quals els grups de joves van conèixer i aprendre tot el que es vincula al valor patrimonial dels prats de pastura, a l’aprofitament forestal dels boscos, la seva biodiversitat i les accions socials i ambientals que afavoreixen la conservació i recuperació d’aquest hàbitat fonamental per la gestió dels ambients dels Solsonès.

Els i les joves joves van intervenir en la gestió dels boscos de la Rectoria i en la recuperació de prats en finques de pagesos propers. Amb aquest projecte es va donar a conèixer la realitat social i cultural de la comarca més forestal de Catalunya, i especialment l’estructura rural del país i la seva situació actual, fent un servei directe al sector primari dels veïns i veïnes del municipi de Navès.

A més, a partir d’aquest projecte d´aprenentatge i servei comú, es van dur a terme espais de reflexió entorn els valors educatius i socials de la pràctica excursionista, lligat amb la proposta educativa Camins. En aquesta línia es va encetar el projecte  “Explorar Catalunya i… Acció!” a partir del qual els grups de joves van participar en la creació d’espots publicitaris per difondre el paisatge natural i cultural del territori i tutorials per fomentar bons hàbits relacionats amb l’excursionisme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s