Experiència 27: GEOLOCALITZACIÓ AL SERVEI DE LA CIUTADANIA

Geolocalitzacio Eduloc

El projecte de geolocalització parteix de la idea de que els joves del Prat de Llobregat creïn uns itineraris ‘in situ’ on puguin incorporar recursos TIC de molt diversa mena amb informació rellevant al llarg de tots els punts del recorregut.

Al voltant de tres eixos d’acció (conixement disciplinar, pedagògic i tecnològic ), la proposta convida a que els joves identifiquin temes o aspectes singulars de la seva ciutat, elaborin informació al respecte i la posicionin al un mapa creant així uns itineraris per tal que els espais es puguin descobrir i difondre entre la seva comunitat per diverses vies.  S’ha cregut  adient que aquests itineraris tractin temes molt propers a l’entorn natural i històric-cultural de la ciutat.

Vincular una informació amb la seva ubicació relacionant-la amb altres elements i usuaris del mateix entorn ofereix un coneixement més profund del lloc. Educativament, permet una vinculació directa de determinats aprenentatges amb el seu entorn, alhora que fa possible l’obertura i la interrelació del centre educatiu amb la seva ciutat i amb la comunitat educativa de tot el territori.

Els projectes d’aprenentatge basats en la geolocalització ens permeten generar entorns d’aprenentatge més rics i motivadors per aconseguir una major implicació de l’estudiant en el seu procés formatiu i anar Teixint d’aquesta manera ciutadania compromesa.

DibujoFitxa resum:  Geolocalització al servei de la ciutadania / Geolocalización al servicio de la ciudadanía (castellano)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s