Experiència 019: ACTUEM AL BARRI (Centre d’Esplai Guadalhorce)

Capçalera guadalhorce

L’esplai diari de Guadalhorce ha plantejat per a aquest curs treballar iniciatives amb una incidència directa a la comunitat, partint de la idea de què és bàsica la convivència i el tenir cura de l’entorn que ens envolta. En aquest sentit, els tres grups de l’esplai, han plantejat una sèrie d’accions que ajudaran a millorar l’entorn i a facilitar camins de col.laboració i ajuda mútua, partint d’una detecció prèvia de necessitats  que s’han observat de forma directa i que també s’han obtingut a través de les pròpies opinions dels nens/es i veÏns/es de la comunitat.

És un projecte que parteix de la participació i implicació dels infants i joves. Són ells els que detecten i decideixen què volen  fer i on  desenvolupar  el  servei a la comunitat que ajudi a millorar les necessitats reals de l’entorn, en col·laboració amb altres entitats i agents socials més propers. També durant aquest procés adquireixen uns aprenentatges i formes de treball, ja que  aprendran a organitzar-se i faran  coses reals i d’utilitat social.

En aquest sentit, els tres grups de l’esplai, han plantejat una sèrie d’accions que ajudaran a millorar l’entorn i a facilitar camins de col.laboració i ajuda mútua, a anar TEIXINT la seva relació amb el seu barri, amb les entitats i les persones per millorar-lo.

Destacada Guadalhorce

Fitxa resum: Actuem al Barri /Actuemos en el barrio (castellano)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s