Experiència 017: MÉS ENLLÀ DEL GRAN RECAPTE (Grup Esplai Espurnes)

Gran recapte capçalera

Els passats 30 de novembre i 1 de desembre, el grup de joves de l’Esplai Espurnes van participar del Gran Recapte del Banc d’Aliments que es va fer arreu de Catalunya. Era la primera vegada que l’entitat participava d’aquesta iniciativa i els monitors del grup van voler anar més enllà del servei que es podia donar amb la pròpia recollida.

Així el dissabte 23 de novembre els joves van veure un documental anomenat “El gust pel rebuig” , una cinta impactant que situa alguns dels hàbits de les grans superfícies respecte la caducitat dels aliments, el menjar que es llença diàriament, l’organització i importància dels bancs d’aliments…Seguidament i després d’un petit debat els joves es van llençar al carrer a fer preguntes a la gent que ens van desvetllar i confirmar alguns dels mals hàbits que ja ens descobria el documental. La majoria de persones, per exemple, estan molt influenciades per l’aspecte i presentació dels aliments però, en ser preguntats, molts d’ells no veien inconvenient en poder comprar patates grosses i plenes de sorra, tot i que comentàven que mai n’havien vist cap als supermercats; el mateix passava amb els cogombres, n’heu vist cap que no sigui recte al super? El documental ja ens havia desvetllat costums com aquests que tenen una justificació a nivell de marketing i logística, però que resulten absurds pel que fa a l’alimentació i més en el moment de crisi actual.

Fetes les enquestes, els joves es van organitzar en torns per al Gran Recapte. El dia va arribar i després d’aprendre com organitzar-se, les aportacions dels compradors van començar a funcionar: una banyera! dues!…i fins a quatre!! plenes d’aliments, va ser tot un èxit!!

Una experiència de servei molt gratificant però amb l’afegit de tots els aprenentatges que esperem hagin ajudat a que aquest grup de joves tingui ara més consciència i pugin anar  TEIXINT canvis al seu entorn.

Gran recapte destacat

Fitxa resum: Més enllà del gran recapte / Banco de alimentos (castellano)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s