Experiència 016: TRESK JOVE (Fundació Catalana de l’Esplai)

Tresca jove_CAPCALERA

Tresca Jove, la inclusió social dels joves des del lleure educatiu

El projecte Tresca Jove és un projecte orientat a la inclusió social de joves que es troben en situació de vulnerabilitat o risc social. El projecte es proposa garantir l’acompanyament dels joves en un procés preventiu de formació integral durant la transició cap a la vida adulta, entenent la inserció com un procés i no com un objectiu en si mateix. Per aquest motiu el pes de l’actuació recau en el seguiment permanent dels joves, en la formació integral de valors i en el desenvolupament d’habilitats bàsiques per a la vida, la formació en el temps lliure i en el trànsit per diferents recursos que permeten als joves continuar els estudis o incorporar-se al món laboral.

Parteix de la premissa que l’exclusió social del sistema educatiu i del mercat laboral aboca a la joventut a una situació de risc d’exclusió social. Alhora, la manca de xarxa social i les mancances en el nucli familiar en aquesta etapa de transició exposen a aquests joves a una situació de major vulnerabilitat.

El programa està dirigit als joves entre 18 i 25 anys, que es troben en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social, entenent per joventut en situació de risc aquella no escolaritzada oa punt de la deserció del sistema educatiu formal, amb un recorregut de fracàs escolar i abandonament en edats prematures, desocupats, ja sigui perquè encara no han tingut la seva primera experiència laboral o perquè estan en situació d’atur, amb contractes precaris o amb dificultats d’accés al món laboral, amb poca formació i sense experiència, membres de famílies en situació de risc social o que no tenen xarxa familiar; població jove immigrada en situació legal no regularitzada, joves amb xarxes socials poc consolidades.

L’objectiu del projecte és dotar els joves de l’autonomia necessària per a definir i liderar la seva pròpia ruta de vida mitjançant l’empoderament de les seves capacitats i confiança. Tresca Jove vol que els joves siguin els responsables d’anar TEIXINT el seu propi procés d’inclusió social, assumint les seves pròpies responsabilitats i els valors comuns a la societat de la qual formen part.

Grup Festa Esplai (1)

Fitxa resum: Tresk Jove / Tresca joven (castellano)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s