Experiència 014: JOVES PEL CAMÍ RAL (Associació Catalana Cases de Colònies)

Compromís amb la recuperació històrica del territori durant les vacances

En el marc de les activitats de vacances, un grup de joves del municipi de Begues participa en les tasques de recuperació de l’Antic camí Ral que passava pel municipi. El coneixment del seu entorn, eix principal del projecte, s’ha realitzat des de diferents vessants: el cultural, l’arquitectònic, històric, de riquesa ambiental….

A partir del treball coordinat amb diferents entitats locals han realitzat treballs d’arranjament de camins, de reconstrucció de parets de pedra seca i cabanes de pastor, construcció de vedrunes de conills, neteja de sotabosc, representacions teatrals de possibles passatges qüotidians que es donaven en el camí, neteja de coves amb restes prehistòriques….

Un treball multidisciplinar en el marc d’un projecte transversal: Joves pel Camí Ral

Des d’aleshores, cada any els grups de joves pregunten a les escoles i entitats del municipi quins recursos necessiten per poder-los construir i lliurar-los-hi durant l’inici del curs. D’aquesta manera, contribueixen a millorar la tasca educativa al seu poble.

El projecte ha comptat amb la participació i col·laboració del Centre d’Estudis Beguetans en el marc del seu projecte Construccions en Pedra Seca: un valor per manternir, el Col·lectiu per la investigació de la Prehistòria i l’Arqueologa del Garraf i l’Ordal (CIPAG), el Projecte Educatiu de Begues.

Aquesta extensa col·laboració fa d’aquest projecte un èxit en quant a la participació i coordinació del teixit social, i alhora ha servit per donar a conèixer entre els joves possibilitats associatives en el seu territori, i ha contribuit a anar TEIXINT una societat compromesa entre els joves del municipi.

Fitxa resum: Joves pel Camí Ral / Jóvenes por el Camino Ral (castellano)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s