Experiència 013: TOQUEM FUSTA (El Grup de Polinyà)

A través de la fusta els joves de El Grup de Polinyà contribueixen millorar la tasca educativa del poble

A través de la fusta els grups de joves de El Grup de Polinyà contribueixen cada any a millorar els recursos de les entitats educatives del poble. Tot va començar el 2007 quan ungrup de joves, de 14 a 18 anys, van decidir construir una ludoteca mòbil pel poble i pels més petits de l’esplai. A més un cop construïda, dinamitzaven l’espai de ludoteca tots els dissabtes.

Des d’aleshores, cada any els grups de joves pregunten a les escoles i entitats del municipi quins recursos necessiten per poder-los construir i lliurar-los-hi durant l’inici del curs. D’aquesta manera, contribueixen a millorar la tasca educativa al seu poble.

Els joves aprenen a treballar la fusta, però també a conèixer bé les necessitats de l’entorn, per tal de construir, tots i totes juntes, recursos que siguin adequats. El treball amb la fusta i la construcció d’aquests objectes per a finalitats concretes del seu entorn genera sentit en l’aprenentatge dels joves i valoració social de la tasca que poden fer els joves per la comunitat.

Així doncs, des de El Grup de Polinyà cada any es van TEIXINT respostes a les necessitats de les entitats educatives del municipi a través de la fusta.

 Fitxa resum: Toquem Fusta / Toquemos madera (castellano)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s