Experiència 012: A QUÈ JUGUEM? – FCE

Un projecte d’intercanvi basat en el joc per a promoure vincles nord-sud i sud-nord

Partint de la idea que és impossible emprendre accions per al desenvolupament del “Sud” si al “Nord” no treballem també per un canvi d’actituds i valors que ens condueixi a una cultura crítica i realment conscient del que és la solidaritat, es desenvolupa el projecte “A Què Juguem?” Un projecte fruit del treball compartit entre centres d’esplai de la Federació Catalana de l’Esplai, dels educadors, educadores i infants de la Fundación Social Uramanta Cochabamba (Bolívia) i de Mundo Juvenil de Quito i la Fundació Catalana de l’Esplai.

Els infants, a través del joc, han pogut conèixer els jocs tradicionals del seu país, tot fent aflorar trets identitaris de la seva cultura. A més, han pogut gaudir de l’experimentació dels jocs tradicionals d’altres països, i a través d’aquests, conèixer altres cultures i la situació social dels infants que en ells hi viuen.

Una experiència de solidaritat, cooperació, construcció col·lectiva a partir del joc, fent molt de èmfasi en el valor educatiu del mateix, per a molts aspectes de relació i convivència amb els més propers, però també per a aspectes de solidaritat i cooperació en el marc de l’educació per al desenvolupament.

Un projecte per anar  TEIXINT  la consciència col·lectiva envers les relacions nord-sud per mitjà del valor educatiu del joc i les tradicions, tant pròpies com foranies.

Podeu consultar el material elaborat aquí

 Fitxa resum: A què Juguem? / ¿A qué jugamos?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s