Experiència 008: 7èART (Centre d’Esplai El Nus)

7e art segona edicio

Educació, valors i inclusió juvenil a través dels mitjans audiovisuals

La inclusió en la vida de ciutat dels joves adolescents nou-vinguts, és tot un repte per a la nostra societat. El projecte 7è art vol donar resposta a aquesta necessitat socio-educativa en el municipi de Sant Joan Despí, i per fer-ho ha afavorit la creació d’eines de cohesió social i d’interculturalitat entre la població nou-vinguda i el teixit associatiu. I s’ha aconseguit posant en comú els esforços del Centre d’Esplai el Nus i l’Associació cultural i Educativa Mèliès, amb el recolzament de l’Ajutament de Sant Joan Despí i la participació dels centres educatius de secundària Salvador Pedrol i Ferrer i Guàrdia.

La construcció d’un curtmetratge esdevé l’eina socio-educativa per a treballar els valors de la igualtat i la participació social com a fonament de tot el procès creatiu. El resultat del primer any d’experiència ha estat el curtmetratge 500 millesA la segona edició s’ha realitzar Pack Up, del qual us avancem el trailer.

El projecte té una continuïtat clara: a través d’un espai de creació audivisual els joves participants en el projecte inicial, poden dur a terme la formació, seguiment i coordinació dels projectes audiovisuals d’altres joves, mitjançant els continguts i les dinàmiques adquirides durant el procès inicial, mitjançant la metodologia d’Aprenentatge i Servei, generant així un teixit social en el que aquests joves formadors esdevinguin agents actius en el procès d’adaptació i d’aprenentatge d’altres joves i infants.

En la creació dels curtmetratges els joves comprenen que totes i cadascuna de les parts és necessària per al correcte desenvolupament i realització del fet artístic i cultural, i d’aquesta manera es fomenta el tracte igualitari i de respecte entre els joves i

s’aconsegueix que assumeixin responsabilitats tant individuals com col·lectives, aconseguint fer de les diferents accions espais d’inclusió, participació i cooperació.

Els joves s’han apropat al món audiovisual, el seu llenguatge específic, els diferents elements  expressius de la imatge… han treballat a partir de material en català o doblat en català, han realitzat pràctiques amb la càmera…

I a partir d’aquests coneixements han treballat sobre la temàtica a plasmar, han definit el guió i han establert les sessions de rodatge, les localitzacions…. tot per anar  TEIXINT la inclusió dels joves nou-vinguts en la vida del municipi. Després, els seus aprenentatges serviran perquè altres joves participin també de les entitats i la vida associativa.

Fitxa resum: 7è art / Séptimo arte     

 Blog de Experiència 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s