Experiència 007: BANDERA BLAVA (Grupo de Jóvenes Guia de Isora)

La cura dels ecosistemes de la platja una prioritat pels joves de Guia de Isora

Les banderes blaves a les platges són un indicador de qualitat. Des de Guia de Isora i arrel de la importància que té pel municipi que les platges d’Acalá i San Juan tinguin aquest distintiu, han cregut convenient que la població que acut a aquestes platges es conscienciï i col·labori en la seva conservació. És arrel d’aquesta necessitat que, la Concejalía de Juventud, la Casa de la Juventud i altres departaments municipals, han decidit crear el projecte Bandera Blava perquè un grup de joves duguin a terme aquesta tasca.

El distintiu de bandera blava, atorgat per la Fundació Europea d’Educació Ambiental, implica un bon estat de l’aigua, una conservació de l’entorn, la instal·lació de serveis bàsics i de primers auxilis, una bona gestió ambiental, i el desenvolupament d’activitats d’educació ambiental sobre els ecosistemes de la platja per conscienciar a la població de la importància de la seva conservació.

Els grups de joves, primer de tot, aprenen i exploren diferents continguts ambientals relacionats amb els ecosistemes de les platges per poder transmetre i comunicar de la millora manera als banyistes com i per a què és important cuidar aquest medi.

Per aconseguir-ho, després de la formació, munten diferents activitats per conscienciar als i les banyistes de la conservació de les platges, com concursos de fotografia, rutes guiades, jocs educatius o representacions teatrals; així com alguns materials divulgatius. Quan ho tenen tot preparat, desenvolupen la campanya de divulgació durant dos dies a les platges de Guia de Isora amb els i les banyistes que hi vagin.

Aquest any, els joves han creat…., per anar TEIXINT la consciència i les accions per conservar els ecosistemes de les platges de Guia de Isora. Ara la reflexió i avaluació sobre la seva tasca servirà a altres grups de joves que també participin en aquest projecte.

Fitxa resum: Bandera Blava / Bandera Azul (castellano)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s