Experiència 006: CONNECTA JOVE (Centre d’Esplai Diversitat Lúdica)

Les Tecnologies de la Informació i el Coneixement (TIC), altrament dit: l’ús de l’ordinador, d’internet, de les xarxes socials i de programaris informàtics diversos, estan molt presents en el nostre dia a dia i ens possibiliten accedir a una gran diversitat d’informació i recursos.

Els i les joves del Centre d’Esplai Diversitat Lúdica han participat, del projecte Connecta Jove, que impulsa Fundación Esplai. Aquest projecte promou que els joves transmetin els seus coneixements quotidians de l’ús de les TIC a persones adultes en situacions de risc d’exclusió social que no saben utilitzar-les. D’aquesta manera, els i les joves converteixen una afició en un servei a la comunitat per combatre l’exclusió digital.

Primer de tot, una petita formació als i a les joves, per completar el domini que tenen de les TIC i com ensenyar-los, els i les capacita per poder crear cursos o espais de formació per les persones adultes que ho necessitin. Després, els i les joves creen espais de formació juntament amb entitats del territori, els dissabtes, a les tardes, en períodes de vacances escolars,… perquè amb humor i alegria les persones adultes agafin confiança en l’ús quotidià de les TIC.

Aquest projecte, a més, ha creat una xarxa entre les diferents entitats que hi participen per tal de què cada any els i les joves participants intercanviïn els coneixements i experiències adquirides a la trobada estatal.

Així tots i totes juntes van TEIXINT una oportunitat per fer front a l’exclusió digital.

Fitxa resum: Connecta Jove / Conecta joven (castellano)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s