Experiència 004: ESTADES SOLIDÀRIES (Fundació Catalana de l’Esplai)

Aquest mes d’agost, 5 monitors i monitores dels esplais de la Federació Catalana de l’Esplai han participat del projecte Estades Solidàries, del programa Esplai sense fronteres de la Fundació Catalana de l’Esplai. Concretament, aquest any el projecte s’ha desenvolupat conjuntament amb els infants del Centro Vicente Cañas i Monte Rancho de la Fundació Uramanta a Cochabamba, Bolívia.

Els 6 monitors i monitores han rebut prèviament una formació específica entorn als temes de solidaritat, cooperació i educació pel desenvolupament, i sobre el context social, polític i econòmic del país de destí; tot plegat des d’una perspectiva educativa i social.

Poc a poc durant molts mesos, han anat construint col·lectivament i conjuntament amb els companys i companyes de la Fundación Uramanta el viatge i el projecte educatiu que durien a terme amb els infants. Tota aquesta experiència prèvia els ha preparat i els ha donat el bagatge suficient per l’experiència a Cochabamba.

Durant un mes han pogut compartir moments, jocs i somriures amb els infants i equip educatiu dels Centre Vicente Cañas i Monte Rancho, que els han permès aprendre diferents mirades i realitats educatives que han enriquit la seva experiència i pràctica com a educadors i educadores.

Els monitors i monitores que han participat de les Estades Solidàries han anat TEIXINT amb la gent de la Fundación Uramanta un projecte educatiu col·lectiu que tindrà continuïtat durant aquest curs, difonent la seva experiència i els aprenentatges en els seus centres d’esplai.

Fitxa resum: Estades Solidàries / Estancias solidarias (castellano)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s