Experiència 002: Donació de sang i educació per la ciutadania (Club d’Esplai Bellvitge)

Aconseguir donacions de sang, tot un aprenentatge pels infants

Aquest any, els Isards i Raidos del Club d’Esplai Bellvitge, un cop més des de fa 5 anys, han participar del projecte “Donació de sang i educació per a la ciutadania”. Aquests infants de 8 a 12 anys han tingut la oportunitat i el repte de conèixer i crear una campanya per difondre la necessitat de donacions de sang al seu barri. Ja que a tot Catalunya es necessiten prop de 1.000 donacions diàries.

Aquest projecte és impulsat pel Banc del Sang i Teixits de Catalunya conjuntament amb diferents centres educatius, com el Club d’Esplai Bellvitge. Els nois i noies han rebut una formació on se’ls ha explicat la importància de les donacions de sang: què son? Per què és important? Per a què s’utilitzen? A qui pot ajudar?; així com diferents maneres per aprendre a comunicar i difondre un missatge. Amb tot el que han après, han dissenyat un díptic per explicar els veïns i veïnes com n’és d’important participar de la donació de sang i recordar-los quin dia serà la donació al barri. Per a què la informació arribés a més i més gent, han contactat amb els comerços i bars del barri perquè els ajudessin amb la difusió, i han assistit al CAP per recomanar-ho als pacients que s’esperaven.

El dia de la donació han aconseguit recollir desenes de donacions, mentre s’organitzaven per equips per motivar a la gent que donés sang i per elaborar meravelloses xapes com a regal per a la seva donació i participació de la campanya.

Amb totes aquestes accions, els Isards i Raidos han anat TEIXINT poc a poc una oportunitat per aconseguir més donacions i ho han aconseguit!

 Fitxa resum: Donació de sang / Banco de sangre (castellano)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s