Experiència 001: OPERACIÓ CUA ROJA (Esplai Campiquipugui)

De la reintroducció del barb cua-roig a l’apadrinament del tram baix de la Riera

Operació Cua Roja és un projecte de custòdia del territori impulsat pel grup de joves de l’Esplai Campiquipugui, de Riera de Gaià, juntament amb l’Associació mediambiental La Sínia durant el curs 2011-2012. Els joves de Campiquipugui es van adonar de la necessitat de conservar la biodiversitat del riu Gaià, de donar a conèixer els valors naturals de l’entorn més proper, i d’ajudar a comprendre la necessitat de conservar els ecosistemes fluvials en bones condicions ecològiques.

Primer de tot, un cop detectada la necessitat, el grup de joves amb l’ajuda i acompanyament de l’Associació La Sínia van conèixer les diferents necessitats d’un ecosistema com aquest, el perquè s’està deteriorant i com es pot conservar. Així, poc a poc el projecte es va anar TEIXINT i agafant forma per recuperar i reintroduir el barb cua-roig, una espècie considerada vulnerable, a l’antiga resclosa de la Riera, un espai d’importància històrica com a punt de retenció i distribució d’aigua per totes les hortes fèrtils de la plana al·luvial d’aquesta part baixa del riu.

A més, van realitzar un parell d’activitats aprofintant diferents festivitats per donar a conèixer la importància de la conservació de la resclosa de la Riera i del barb cua-roig als altres infants, famílies i monitors i monitores de l’esplai; i posteriorment, a tota la gent del poble.

El dia de la reincorporació del barb cua-roig a la resclosa de la Riera van mobilitzar tot l’esplai! Per continuar amb la tasca començada, l’Esplai Campiquipugui i l’Associació La Sínia han apadrinat el tram baix de la Riera. Així poc a poc van TEIXINT una acció de millora de l’entorn!

Fitxa resum: Operació Cua Roja / Operación Cola Roja (castellano)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s